woensdag 20 februari 2013

Boskoopse politiek partij


Boskoopse politieke partij

Beste Boskopers en andere geïnteresseerden,

De politieke partijen in onze aanstaande gemeente zijn hun verkiezingsprogramma's aan het schrijven, zo nu en dan komen hierover wat twitter-berichtjes naar buiten en worden geïnteresseerden mede twitteraars gerustgesteld dat het wel goed gaat komen met het 'kernenbeleid', dat er rekening met de kernen in onze nieuwe gemeente zal worden gehouden. Ondertussen zijn de 'sociale' ambtenaren onder 1 dak gaan zitten in ALPHEN, nu al verschraling van de andere twee gemeente kernen, nog voordat we echt gefuseerd zijn. Het keukentafel gesprek waarbij ambtenaren naar je toekomen blijft bestaan om te bespreken hoe je ka blijven participeren in de maatschappij. Maar wat gaat er nog meer volgen naar Alphen voor de 'efficiëntie'. Wegenonderhoud, afvalbrengstation, wat eigenlijk niet.
De grootheidswaanzin van Alphen ten opzichte van de meer realistischere benadering van Boskoop en Rijnwoude blijft voortduren. Een winkelcentrumtrupje hier, een cultuurhuisje daar. Wordt er wel met de nieuw partner overlegt? Want ook wij moeten straks opdraaien voor deze wethouder-prestige-projecten. Het kernenbeleid zou moeten zijn dat er spreiding van zowel winkelcentra als cultuur faciliteiten zijn over de kernen. Gaat een nieuw Alphense cultuurhuis betekenen dat we in Boskoop en Rijnwoude alle een 'digitale' bibliotheek overhouden?
De fusie leeft niet in Boskoop, op wat ludieke acties tijdens het afgelopen carnavalsweekend gebeurd er weinig. Maar in Alphen waar grootst de lijsttrekkers van politiek partijen bekend worden gemaakt, een naamswijziging van een lokale groenlinks afsplitsing partij om een nieuwe lokale partij te moeten lijken en zelf peilingen. Zowel Alphenstad FM/TV als dichtbij.nl houden internet-polls. Dat Nieuwe Elan komt als grootste uit de peiling en ook de SP doet leuk mee. Het eerste clubje bestaat uit baby boomers of uitgerangeerde oud politici, van de SP-ers is bekend dat ze graag hun mening geven op internet; beide hebben blijkbaar niets anders te doen. 
Waar zou je nu als echte Boskoper op moeten stemmen? Wij hebben geen lokale partij. De bestaande partijen hebben ons verloochend door met deze fusie/overname in te stemmen. 
Wij zijn benieuwd of deze partijen voldoende over kernenbeleid opnemen in het verkiezingsprogramma, of is er behoefte aan een echte Boskoopse partij. Laten het ons weten, info@b-boskoop.nl

Met vriendelijke groet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten