woensdag 9 januari 2013

Vertegenwoordiging


Vertegenwoordiging

Beste Boskopers en andere geïnteresseerden,

We zijn het laatste zelfstandige Boskoopse jaar ingegaan, waar we nog kunnen genieten van onze Boskoopse gemeenteraadsleden. Wekelijks mogen deze de rubriek Overbruggen in ons weekblad de Gouwe Koerier vullen. 
De afgelopen drie weken een gevarieerd gezelschap van GroenLinks, PvdA en VVD, met elk iets over de komende annexatie door Alphen. 
Op 27 december 2012 probeerde Wout Wegerif, van de eerst genoemde partij, het nu al mislukte project ENT goed te praten waarbij hij en passant noemt wat de meerderheid van de Boskopers denkt en vindt, dat we het 'een en ander' kwijt raken. Over Boskoopse nostalgie praten maar dit tegelijkertijd te grabbel gooien door te willen fuseren. Maar geen woord over de mogelijke voordelen van de fusie.
Zijn PvdA collega Ernst-Jan Straver geeft een week later aan dat een beoogd voordeel dat het goedkoper zou zijn om te fuseren, nu eerst gepaard gaat met hoge kosten. Worden deze ooit terug verdient? Ernst-Jan heeft het over gelijkwaardige vertegenwoordiging binnen de bestaande politieke partijen, wij zijn benieuwd hoeveel Boskopers op een verkiesbare plaats komen, of we een Boskoopse fractievoorzitter overhouden. In Rijnwoude en Alphen zijn er nog plaatselijke partijen. In Boskoop moeten we het doen met de overgenomen bestaande partijen. En durven de Boskoopse raadsleden wel, want het is in de Alphense raadzaal veel minder gezellig dan in Boskoop. En daar heb je ook kritische journalisten, dat is vervelend! 
Op woensdag 9 januari 2013 heeft VVD-er Erik Camman het rubriekje gevuld met een poging om positieve gevolgen van de fusie te noemen, wel 2 zinnetjes is dat gelukt, maar of zijn argumenten steekhoudend zijn? In de overige zinnen staan een aantal gevaren en valkuilen van een fusie. Dit grote risico kan niet beperkt worden door een 'oplettende' Boskoopse VVD, die aan de leidraad van Alphen loopt.
Dit zijn drie van onze volksvertegenwoordigers. Als onze gemeenteraadsleden de Boskoopse burgers echt hadden vertegenwoordigd, dan hadden ze, of niet ingestemd met deze fusie of in ieder beter kunnen uitleggen waarom deze fusie dan zo nodig moest. Dit laatste is nog steeds mogelijk.
Dus voor de schrijvers van de komende weken, tot aan 2014, je hebt een hele rubriek om uit te leggen wat de voordelen voor de Boskopers zijn van deze ABR fusie!
Iemand nog iets gehoord over de 'boze' brief die onze gemeenteraad naar de Alphense collegae hadden gestuurd?

Met vriendelijke groet en de beste wensen voor het laatste Boskoopse jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten