maandag 3 december 2012

The ENT


The ENT

Beste Boskopers en andere geïnteresseerden,

Zijn het de laatste stuiptrekkingen van de Boskoopse gemeenteraad? Het ENT, een kadootje voor alle Boskopers ter herinnering aan Boskoop en dat mag dan een slordige €60.000,-- gaan kosten. Maar de gemeenteraadsleden kunnen het niet eens over worden, terecht opmerking waarom hier 60.000 euro voor beschikbaar gesteld zou moeten worden, en wat het dan zou moeten worden. Een CD met Boskoopse muziek, sympatiek idee, maar geef dan gewone onderzetters weg met typisch Boskoopse plaatjes. Kunnen we er nog eens naar kijken tijdens de koffie. Of geef het service met het logo van de gemeente Boskoop weg, geen afvoer kosten.

Wat ons betreft kan het beter iets worden waardoor we als Boskopers iets met elkaar doen en de gemeenschapszin vergroten. Als er dan €60.000,-- beschikbaar is laten we dit dan besteden aan 1 of meerdere grote feesten in het dorp, hopelijk zelfs het begin van een traditie. Met muziek uit Boskoop, een keertje geel gemeente pils. Het millennium feest van 12 jaar terug was gevarieerd en goed bezocht.

Een blijvende herinnering zal er aan deze fusie sowieso zijn, de manier waarop dit op gedrongen is aan de Boskopers. Ondanks, niet alleen onze oproep, om meer te communiceren met de burgers over wat er goed gaat, hebben we een jaar voordat het geimplementeerd moet zijn nog bitter weinig positiefs gehoord over de fusie. Uit meerdere onderzoeken over vergelijkbare fusies weten we inmiddels dat het geen kosten zal besparen, dat de gemeente verder van haar burgers komt te staan en dat de kwaliteit met wisselend succes behouden is. Dus is er wel iets positiefs over de ABR fusie te zeggen?
En hoe staat het met het Boskoopse geluid in de besluiten die in de gemeentelijke (Alphense) vergaderkamers worden gemaakt?

Het ENT (Een Nieuwe Toekomst) of the ENT, een symbolisch, met zelfspot, gekozen naam voor het eind van Boskoop?

Als de Boskoopse gemeenteraad nog iets voor haar burgers wil doen maak er dan een spetterend en swingend einde van, geen oubollige CD of boek, maar een happening waaraan terug gedacht gaat worden. Met de actieve ondernemersvereniging, het rijke verenigingsleven dat we in Boskoop hebben en de maatschappelijke instellingen moet dat toch lukken!
Een klusje voor de combinatie-functionaris om dit te coordineren?

Met vriendelijke groet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten